Timpris

– Ett smartare elavtal

 

Du kanske redan vet att elpriset förändras timme för timme över hela dygnet. Vore det då inte rimligt att styra din förbrukning till timmar då elpriset är som lägst? Med vårt timprisavtal är det möjligt.

 

 

 

 

Teckna ett timpris­avtal

Just nu bjuder vi på månadsavgiften de tre första månaderna när du tecknar ett timprisavtal hos oss (värde 105 kr). Fyll i dina uppgifter så tar vi kontakt och hjälper dig att teckna ett timprisavtal. (Kan ej kombineras med andra erbjudanden).

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss och hjälper dig att teckna ett timprisavtal.

Med vår app kan du sänka dina kostnader

Skillnaden mellan ett traditionellt elavtal och vårt timpris är möjligheten att kunna påverka ditt elpris genom att styra din förbrukning till billigare timmar på dygnet. Med hjälp av vår app kan du enkelt följa priset under kommande dygn och styra din förbrukning till timmar som är bättre för din plånbok.

Så sätts vårt timprisavtal

Med timprisavtal avses att din elmätare registrerar elanvändningen varje timme.  Ett timprisavtal passar dig som är aktiv och engagerad i din energiförbrukning och vill ha koll på elpriserna dagligen. I vår app kan du följa priset timme för timme och även styra din förbrukning automatiskt om du har Telldus smartahemutrustning i hemmet. 

Priset du betalar är vårt inköpspris timme för timme med ett påslag på 3,75 öre/kWh inkl moms. Månadsavgift tillkommer med 35 kr/månad inkl. moms. 

Ett timprisavtal förutsätter att du har en elmätatare som kan hantera timmätning. Har du inte det idag så hjälper vi dig att beställa en ny mätare kostnadsfritt hos ditt elnätsbolag i samband med att du tecknar timpris med oss. 

Priset går upp och ner

Priset på elen sätts varje timme på NordPool och kan ha relativt stora upp och nedgångar under dygnets timmar. I takt med att energisystemet ställs om till mer förnybar elproduktion kommer prissvängningarna att bli ännu mer påtagliga. Till exempel kan vindkraften bidra till snabba prisfall när det blåser mycket.

Idag lönar sig ett timprisavtal om du styr förbrukningen och allt pekar på att lönsamheten kommer att öka i framtiden.

 

 

För både miljö och plånbok

El köps och säljs baserat behov och efterfrågan. Störst efterfrågan på el är morgon och kväll då vi är hemma, står vid spisen, slänger in en laddning kläder tvättmaskinen och tappar upp ett bad till barnen. Under dessa timmar ökar behovet och resultatet blir att priset oftast går upp. Finns det inte tillräckligt med el i det svenska energisystemet måste vi importera el från våra grannländer. Den el som förbrukas kan då komma från exempelvis kolkraft. Genom några smarta förändringar i vardagen som desstutom sänker dina elkostnader kan du minska din miljöpåverkan. 

 

 
Ladda ned appen nu

Finns där appar finns.