hemelektronik

Hemelektronik

  • Mätningar visar att tekniska prylar som står i standby-läge i ett normalhushåll kan förbruka upp emot en femtedel av den totala energiförbrukningen. Stäng därför av all hemelektronik när den inte används.
  • Dra ur telefonens eller datorns laddare när den inte används! Batteriladdare som sitter kvar i vägguttaget drar nämligen ström fast den inte används.
  • Stäng alltid av TVn, datorn och andra apparater helt, inte bara med hjälp av fjärrkontrollen. Tekniska prylar i ett hem står för upp emot en femtedel av ett hems totala energiförbrukning.
  • Använd gärna en skarvdosa med strömbrytare så blir det enkelt att slå av strömmen på flera apparater samtidigt när du inte ska titta eller lyssna på något.
  • Undvik helst skärmsläckare och använd datorns inbyggda energisparfunktion så att bildskärm och hårddisk går i viloläge när datorn inte används.

Frågor om el och elhandel?

Vår kundservice är experter på elmarknaden och hjälper dig gärna svara på frågor samt hitta ett elavtal som passar dig!

Fyrfasens Kundservice

Kundservice
Vardagar: 08:00 - 16:00
(måndagar 08.30-16.00)

 

Bra miljöval hos Fyrfasen

Då säkerställer vi att elen motsvarande din förbrukning har producerats genom miljömärkt vindkraft samtidigt som du bidrar till Naturskyddsföreningens olika projekt för energieffektivisering och ytterligare minskad miljöpåverkan.