belysning

Belysning

  • Det är ganska enkelt att spara energi med hjälp av belysning. Regel nummer ett är att släcka ljuset i rum där ingen vistas.
  • Att styra sin belysning med ljussensorer eller skymningsrelä är både bekvämt och energisnålt, det innebär att du endast har utebelysningen tänd när det är mörkt ute.
  • För att vara säker på att ingen belysning står påslagen i delar av huset där du sällan är kan det vara bra med rörelsevakter, exempelvis i källaren eller på vinden.
  • Som du säkert vet håller den traditionella glödlampan på att fasas ut från marknaden. Glödlampan omvandlar bara ca 10% av sin totala effekt till ljus, resten utgör värme.
  • I en lågenergilampa utgörs ca 80% av effekten av ljus, vilket innebär att en 8W lågenergilampa lyser lika starkt som en traditionell 40 W glödlampa.

Frågor om el och elhandel?

Vår kundservice är experter på elmarknaden och hjälper dig gärna svara på frågor samt hitta ett elavtal som passar dig!

Fyrfasens Kundservice

Kundservice
Vardagar: 08:00 - 16:00
(måndagar 08.30-16.00)

 

Bra miljöval hos Fyrfasen

Då säkerställer vi att elen motsvarande din förbrukning har producerats genom miljömärkt vindkraft samtidigt som du bidrar till Naturskyddsföreningens olika projekt för energieffektivisering och ytterligare minskad miljöpåverkan.