Öka värdet på huset med solceller

- Upp till 3 gånger investeringen

Det finns flera goda anledningar till att installera en solcellsanläggning hemma. Förutom att du gör en god gärning för miljön genom att producera din egen energi så minskar även en solcellsanläggning ditt behov av köpt el vilket minskar dina elkostnader. Det gör att en investering normalt betalar tillbaka sig efter cirka 10 år.

Enligt en svensk masteravhandling (Pricing the Sun - A hedonic approach on the influence of photovoltaic systems on house prices in Sweden) från SLU 2019 har man även kommit fram till att villapriset ökade med cirka 3 gånger investeringskostnaden för en solcellsanläggning.

I avhandlingen har man jämfört försäljningspriserna för villor med installerade solpaneler och jämfört dessa med andra villor i samma område. Resultatet visar på att en snittinstallation för 101 000 kr gav ett ökat försäljningspris på villan med mellan 280 000 - 300 000 kr.

Inom ramen för studien har man undersökt 8 668 installationer som erhållit solcellsbidrag och tittat på vilka av dessa hus som sålts via Boolis data. Slutsatsen blir således att solcellsinstallationen är en ren vinstaffär även om man exkluderar värdet av elproduktionen, då man inte bara får tillbaka investeringskostnaden, utan mer än detta.

 

 
 

Är intresserad av att installera solceller på ditt hustak?

Vi tar dina solcellsplaner från idé till verklighet. Steg ett är att skicka oss en intresseanmälan. När det är gjort kontaktar vi dig med en kalkyl och upplägg på hur vi går från plan till att din anläggningt är installerad och klar för produktion.