Stöd för solceller snart slut

Intresset för solceller fortsätter att öka. Antalet anläggningar har ökat med 80 procent under 2019. Under 2020 beräknas solceller att finnas på 69 400 svenska hustak enligt Energimyndigheten. Därför skjuter regeringen nu till 300 miljoner i budgeten för solcellsstöd.

Man tror att ökningen beror på intresset för att bidra till en hållbar framtid men det har även blivit billigare att investera i solceller. Det statliga stödet ligger idag på 20 % av kostnaden, vilket även det ses som en betydande orsak till det ökade intresset. Med årets ökade budget finns nu totalt 1,2 miljarder kronor att dela ut i bidrag. Men pengarna väntas ändå att ta slut fort, så den som vill ta del av årets bidragspott har bråttom.

– Söker du i dag får du troligen pengarna, men väntar du några veckor är det mer osäkert. Redan i februari kan nuvarande pengar på anslaget vara slut, säger Christopher Frisk på Energimyndigheten till Dagens Industri. 

Det ökade intresset syns tydligt även hos Fyrfasen. Antalet levererade solcellsanläggningar ökade med 50 % under 2019 och under 2020 tror man på en fortsatt ökning. 

– Störst är intresset hos privatpersoner men vi ser ett växande intresse hos företag och kommuner, säger Markus Grängzell säljare Fyrfasen.

Under 2020 har man rustat organisationen för att kunna möta den ökade efterfrågan och skapa en snabbare och mer effektiv process för kunden.

– Vi ser en stor fördel i vår tajta organisation som skapar flexibilitet och möjlighet att arbeta nära våra kunder. Med nära samarbete med lokala och auktoriserade installatörer går vi en strålande framtid till mötes som solcellsleverantör. Men det gäller att agera snabbt om man vill ta del av bidraget, avslutar Markus Grängzell. 

 

Vi hjälper dig att snabbt komma igång

Vill du snabbt komma igång och lämna in en ansökan behöver du först en kostnadskalkyl för ditt hus. Steg ett är att skicka in en offertförfrågan och utifrån den skickar vi en kalkyl som du kan gå vidare med i ansökan.