Marknadsanalytiker

Fyrfasen Energi erbjuder lösningar inom elhandel, solceller och laddlösningar för elbilar i hela Sverige. Vi ingår i Härjeånskoncernen som bedrivit elhandel i över 100 år. Alltid med kundens behov i fokus och med långsiktighet i åtanke, men aldrig på bekostnad av vårt engagemang för miljö eller människa.

 

Är du vår nye Marknadsanalytiker?

Vi letar efter dig med god systematisk och analytisk förmåga och som har ett brinnande intresse för siffror och är driven och analytisk. På en marknad i förändring ser Fyrfasen Energi möjligheter och vi stärker nu därför vår organisation genom en ny roll med uppdrag att analysera elmarknaden.

 

Om tjänsten

Rollen förutsätter självständigt arbete och eget ansvar. Du har som uppgift att för Fyrfasen Energis räkning säkerställa att hantera de risker bolaget ställs inför på elmarknaden. Det innebär inköp av el och valuta, prissättning i alla produkter och villkorsuppdateringar kopplade till dessa. Du sköter också all analys av resultat på området samt analys till våra större kunder. Det ingår också i rollen att jobba med produktutveckling i Fyrfasens strävan att erbjuda hållbara energilösningar för våra kunder och miljön. Som marknadsanalytiker driver du ett förbättringsarbete inom de olika processerna för marknadsanalys, inköp/priser och sälj/marknad vilket sammanfattningsvis innebär:

 

 • Analysera energimarknaden och dess regelverk samt tolka signaler och utifrån analys föreslå förändring i produkter och produktvillkor.

 • Förvalta och utveckla elhandelserbjudandet till en attraktiv och lönsam portfölj.

 • Ansvarig för alla inköp av el och valuta och tillhörande komponenter.

 • Hantera inköp direkt från kraftproducenter som t.ex. vindkraft.

 • Ansvar för att inköp och förbrukning följs upp och analyseras.

 • Ansvara för Fyrfasens arbete i resultatuppföljning, prognos- och budgetarbete.

 • Produktägarskap för Fyrfasens andra produkter, i dagsläget solceller och laddstolpar.

 • Utveckla och förbättra processer och rutiner kring bolagets produkter

 • Effektivisera den administrativa processen kring elhandel.

Vem är du?

Vi letar nu efter dig som vill ha ett utvecklande och ansvarsfullt arbete och som värderar att bo och leva nära naturen med friluftslivet runt hörnet.

Du bör vara en driven och strukturerad person som har en fallenhet att granska och tolka resultat och finner lösningar utifrån gjord analys. Du har god samarbetsförmåga men trivs även med att jobba självständigt samt har ett sinne för detaljer. Detaljkännedomen kan du använda till en helhetssyn.

Vi ser gärna att du har en relevant högskoleutbildning, företrädesvis med ekonomisk och/eller marknads- eller teknisk inriktning alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet. Elmarknadskunskap premieras.

Du är van att hantera olika IT-system. Du kan förvalta och bygga rapporter, vet hur man integrerar med olika system och är en avancerad användare av Excel. Uppge gärna i ansökan vilka verktyg du är van att arbete i. Erfarenhet från elmarknaden är meriterande.

Då vi är verksamma på den svenska marknaden, är det viktigt att du behärskar svenska i tal och skrift. Körkort B är ett krav.

 

Vad erbjuder vi dig?

Utbildning, Utmaning och Utveckling utgör kärnan i vår personalsatsning. Vi tror att framgång bygger på tillit och tro på individen som lägger grund för en vinnande personalpolitik. Det leder både till personlig utveckling och en kunskapsvinst för företaget. Som ett steg i ledet av vår personalsatsning har vi en rad förmåner vilket bl.a. innefattar:

 

 

 • Föräldrapenningtillägg

 • Friskvårdsbidrag- och aktiviteter

 • Massage

 • HLR-utbildning

 • Arbetstidsförkortning och klämdagar

 • Internutbildningar

 • Sjukvårdsförmåner

 • Personalaktiviteter

INFO

Placeringsort är vid något av våra kontor i Ånge eller Sveg med omnejd. Anställningsformen är tillsvidare och heltid med sex månaders provanställning. Tillträde är snarast där urval sker löpande och därför rekommenderar vi dig att söka jobbet snarast, dock senast 2019-11-30.

Skicka din ansökan via mejl till: rekrytering@fyrfasen.se

Ange referens Marknadsanalytiker i ämnesraden. När du skickat in din ansökan får du ett bekräftelsemail som visar att vi mottagit din ansökan. Har ingen bekräftelse kommit inom tre dagar, ta kontakt med oss på 0680-242 14.

 

Kontaktpersoner

Anna-Maria Molin, Rekryteringskonsult, anna-maria.molin@harjeans.se, 0680-242 14

Helene Söderlind, Fackligt ombud Unionen, helene.soderlind@fyrfasen.se, 0680-242 25