Gör Earth Hour till en kväll att minnas

Earth Hour, eller jordtimmen, är en internationell kampanj för att få privatpersoner och företag att under en timme släcka lampor och stänga av elektriska apparater som inte används. Det är ett sätt att visa att klimathotet tas på allvar. Ju fler som släcker desto större genomslagskraft, resonerar skaparna av Earth Hour, Världsnaturfonden, WWF. 

För många människor har Earth Hour blivit en högtidlig stund som efterlängtas av såväl stora som små. Det finns många sätt att göra kvällen extra mysig, rolig och minnesvärd. Här är listar vi några tips på hur du kan göra kvällen till en viktig och minnesvärd stund.

Gå på ett Earth Hour–event
Många kommuner eller kyrkor anordnar event just under timmen. Kika på din kommuns eller din församlings hemsida och se vad som planeras, glöm inte att många kyrkor brukar anordna stämningsfulla akustiska konserter till tända ljus. 

Bjud in till mörkermiddag
Samla ihop ett gäng vänner eller familjen och laga klimatsmart mat eller varför inte en festmåltid på rester? Kika in på WWF:s receptfolder för färgstark matinspiration inom planetens gränser.  

Släck (och tänd levande ljus)!
Släck belysningen hemma och tänd några levande ljus. Stearin- eller bivaxljus är bäst ur miljösynpunkt. Välj gärna Svanenmärkt! Och tänk på att släckandet framför allt är en symbolhandling för att skicka en tydlig signal till våra politiker och beslutsfattare att agera för klimatet och planeten. Inte att spara el under själva släckningstimmen!