2018-09-03

Det skiner om solcellsmarknaden – nu blir solpaneler upp till 30 % billigare

Har du haft en solcellsanläggning i drift under sommaren 2018 så är du en vinnare på energimarknaden. De höga elpriserna har skapat både ett sparande i form av att du undvikit höga elräkningar samtidigt som du haft möjligheten att sälja överbliven el till höga priser.

Nu kapas investeringskostnaderna ytterligare för solenergi. Från och med idag avskaffas skyddstullar på kinesiska solpaneler inom EU. Detta innebär att investeringskostnader för solcellspaneler kommer att sänkas ytterligare ca 30 %. Man tror nu att avskaffningen av tullarna kommer att bädda för en solcellsboom och att solkraften på allvar kan börja konkurrera med traditionella energiformer.

- Även om solens totala marknadsandelar ännu är små så går utvecklingen fort fram, mycket tack vare de lättnader som på senare tid införts med bland annat bygglovsbefrielse, investeringsstöd och nu detta prisfall. Solcellsmarknaden ser ut att ha en lysande framtid och är en bra investering för både miljö och plånbok, säger Markus Grängzell Fyrfasen Energi.

 


Vill du veta mer om vår nyckelfärdiga solcellspaket?

En investering i solceller är inte bara en insats för att bidra till en bättre miljö och ett mer hållbart samhälle, utan även en ekonomiskt lönsam investering. Den höjer värdet på fastigheten och sänker kostnaden för köpt el. Dessutom är en solcellsanläggning i princip helt underhållsfri.