Ny vd och koncernchef för Härjeåns Kraft AB

Efter 20 år som vd för koncernen Härjeåns Kraft AB väljer Sten-Olov Salomonsson att lämna sitt uppdrag för att gå i pension. Det står nu klart att tillträdande vd för koncernen blir Cecilia Norberg, som behåller sitt uppdrag som vd inom dotterbolaget Fyrfasen Energi AB.

– Cecilia tillträdde i rollen som vd för Fyrfasen Energi 2016 och jag känner mig oerhört trygg inför hennes nya uppdrag som säkrar ett starkt ledarskap genom hela koncernen, säger Sten-Olov Salomonsson.

Cecilia är uppvuxen i Sveg men har i många år arbetat i Stockholm, bland annat som divisionschef på Semcon med ansvar för 270 anställda. Hon tillträder sitt nya uppdrag som Härjeåns Krafts vd 1 augusti 2018.

– Jag är glad över det förtroende som givits mig och tar mig ödmjukt an uppgiften att leda Härjeånskoncernen in i framtiden. Bolaget har en hundraårig stolt historia och massor med kompetenta medarbetare, som alla är viktiga för att fortsatt utveckla koncernen, säger Cecilia Norberg.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Sten-Olov Salomonsson, nuvarande vd Härjeåns Kraft AB - 0680-242 48
Cecilia Norberg, tillträdande vd Härjeåns Kraft AB - 0680-242 38

Om Härjeåns
År 1917 bildades Härjeåns Kraftaktiebolag i syfte att säkra Härjedalens framtida energiförsörjning på det modernaste sätt som då fanns. I 100 år har bolaget utvecklats i takt med tiden och fortsatt bidra till en levande glesbygd. Härjeåns Kraft AB erbjuder idag lösningar inom energi, värme, kommunikation, bestående av bolagen Härjeåns Kraft AB, Härjeåns Energi AB, Härjeåns Nät AB, Fyrfasen Energi AB.

Foto: Morgan Grip