Fyrfasen vinner upphandlingen Strategisk Energipartner

Cecilia Norberg, vd Fyrfasen Energi AB. Foto: Morgan Grip / Mediamakarna Grip

Fyrfasen Energi AB är Härjegårdars/Härjedalens kommuns nya Strategiska Energipartner i ett samarbete som täcker leverans av elenergi och rådgivning i energifrågor.

Uppdraget som Strategisk Energipartner innebär att Fyrfasen Energi AB fr.o.m 2019 levererar elenergi till Härjegårdar och Härjedalens Kommun samtliga anläggningar i kommunen. Men redan från i år blir man leverantör av tjänster inom energiområdet, tex. Energianalyser, energieffektivisering och projektledning, samt tjänster inom övriga energifrågor, tex. Rådgivning kring solceller och laddinfrastruktur. Avtalet sträcker sig 2021 ut.

– Samarbetet med Fyrfasen Energi AB avseende stategiska energitjänster ligger helt i linje med Härjegårdars planer i att investera i energismarta och energieffektiva tekniska lösningar i våra fastigheter. Vi ser fram emot ett nära samarbete med en nytänkande energipartner som Fyrfasen Energi, säger Hans Heuser, vd Härjegårdar Fastighets AB.

– Vi är mycket glada över uppdraget att som strategisk energipartner få möjligheten att leverera elenergi inom kommunen. Samtidigt gör vi gemensamt ett viktigt avstamp till förmån för miljöfrågor som solceller och fler laddmöjligheter i kommunen, säger Cecilia Norberg, vd för Fyrfasen Energi AB.