Vi anpassar oss till stigande elpriser

Sommaren 2018 går till historien vad gäller varma dagar, ljumma kvällar, sol och avsaknad av regn. Underbart tänker de flesta av oss. Men det finns baksidor med det varma vädret som vi upplevt.

Stigande elpriser

Elpriset påverkas av flera faktorer på marknaden, men på senare tid har vädret haft den kanske allra största påverkan. Den extrema värmen i kombination med avsaknad av nederbörd har gjort att vattenmängden i våra svenska vattenkraftverksmagasin minskat och med det minskat produktionen. Det tillsammans med andra faktorer som påverkar elpriset har drivit upp priserna till en exceptionell nivå. I nuläget har vi ett underskott på 25 miljarder kWh i det svenska energisystemet.

Fyrfasen rekommenderar

Med anledning av det exceptionella läget på energimarknaden så avråder vi nu våra kunder till att teckna fasta avtal på 1-3 år. Vill du fortfarande säkra ditt elpris under kommande vinter och vår då energikonsumtionen tenderar att stiga så rekommenderar vi att du binder ditt avtal i vårt vinterprisavtal som sträcker sig fram till 2019-06-30.

– Detta gör vi för att vi helt enkelt inte vill leda våra kunder in i dyra långvariga avtalsformer. Många vill säkra sitt elpris under vinterhalvåret då energiförbrukningen sticker iväg. Den möjligheten finns således kvar med ett fast avtal som sträcker sig under vintern och våren, säger Greger Gustin, elmarknadsansvarig Fyrfasen Energi.

Har du frågor och funderingar kring ditt elavtal, kontakta gärna vår kundservice.

 

Teckna elavtal - snabbt och enkelt

Vi hjälper dig att hitta rätt elavtal, fyll i postnummer och startdatum så räknar vi snabbt ut ett pris och lämnar ett förslag.

 


Teckna avtal


Dina uppgifter

Kunduppgifter

Var vänlig fyll i nedanstående kunduppgifter. OBS! Det är bara den som står som kund hos nätbolaget som kan teckna avtal på vald anlägging.

Anläggningsuppgifter

Du hittar ditt anläggnings-ID och områdes-ID hos ditt elnätsföretag eller på din elnätsfaktura. Anläggnings-ID är ett 18-siffrigt ID-nummer för din elanläggning, som börjar på 735999… och områdes-ID är tre stora bokstäver.

Om du är osäker på uppgifterna gällande ditt nätbolag, faxa eller skicka gärna en kopia av fakturan från ditt nätbolag.

Övriga upplysningarVälj ett alternativ

Bekräfta beställning

* Avtalet är giltigt först efter att Fyrfasen Energi har tagit en kreditupplysning samt gjort en kontroll av kundens anläggningsuppgifter.

Bekräftelse på tecknat avtal skickas via e-post.

Fakturering sker som standard med pappersfaktura varje månad. Läs mer om våra olika betalalternativ och hur du beställer dessa.